• Coaching Volwassenen

 • Let op; Op dit moment is er sprake van een cliëntenstop tot mei 2019 

  Je loopt vast, zit niet lekker in je vel of bent niet blij met je huidige situatie. Je hebt vragen als 'Wie ben ik eigenlijk?', 'Waarom loop ik steeds vast?', 'Wat maakt dat ik niet voor mezelf ga staan?. Vragen waar vele van ons op een bepaald moment in het leven mee rond lopen. Het kan ook zijn dat er sprake is van een algeheel gevoel van ongenoegen, dat je bijvoorbeeld veel piekert, last hebt van angsten of boosheid, oververmoeid bent of moeite hebt met het uiten van je emoties.

  Coaching en bewustwording is erop gericht om te ondersteunen bij het verwezenlijken van persoonlijke doelen, wensen en verlangens. Zolang dat lukt ervaren de meeste mensen geen problemen. Echter zodra dat niet vanzelf gaat voelen mensen een blokkade of stagnatie. Bewust worden van wat er dan werkelijk gebeurd kan helpend zijn. Het gaat erom dat jij het optimale uit jezelf kan halen, dat je dichterbij je werkelijke zelf gaat komen en durft te gaan staan voor waar je in gelooft. Soms is het leven een zoektocht en is het fijn als er iemand even met je mee kijkt. Iemand die jou een spiegel kan voorhouden, die jou dichter bij je gevoel brengt of samen met jou je gedachten onderzoekt. Iemand die jou op weg helpt van punt A naar punt B.

  Tijdens de coaching worden verschillende werkvormen gebruikt:
  - Oplossingsgerichte gespreksvoering
  - Intuïtief coachen
  - Verschillende creatieve werkvormen (schilderen / tekenen / krijt)
  - Delenwerk / Voice dialogue
  - Werken met beelden en associaties
  - Meditaties en visualisaties
  - Verschillende spelactiviteiten (diverse coachingskaarten)

  Werkwijze
  Kennismaking
  In het allereerste gesprek (vaak telefonisch) bespreken we samen wat de vraag is, wat jou wensen zijn en of coaching daarbij aansluit. Er kan gekozen worden om direct een afspraak te maken maar er is ook een mogelijkheid om erover na te denken.

  Intakegesprek
  Tijdens het intakegesprek bespreken we wie je bent, waar je tegen aanloopt en welke veranderwens je hebt. We staan stil bij wat er moet gebeuren en of Kimpuls daarvoor de goede plek is. Doorgaans duurt het intakegesprek zo’n 45 minuten.

  De eerste sessies
  Tijdens de eerste sessies ligt de nadruk op het verder onderzoeken van jouw vraag, krachten en aandachtspunten. Door het onderzoeken ontstaan er al vaak momenten van bewustwording, waarmee je mogelijk al aan de slag kan. Daarbij brengen we ook in kaart welke factoren veranderingen voor jouw kunnen bemoeilijken en welke hulpbronnen jij bezit. Samen bekijken we hoe de volgende sessies vorm te geven en of je een specifieke voorkeur hebt qua werkvorm (denk aan creatief / juist naar het gevoel of vanuit het hoofd).

  De sessies die volgen
  Het aantal sessies scheelt enorm per persoon. Bewustwording is niet uit te drukken in tijd en aantal keren. Het kan zijn dat je na enkele sessies al een ah-ha moment ervaart, terwijl deze ook eerst lang uit kan blijven. Omdat bewustwording een proces is wat doorwerkt als je de praktijkruimte verlaat, is het soms goed er een tijdje tussen te laten voordat je een volgende sessie doet. We kunnen de frequentie dus afstemmen op jouw eigen wensen en behoeften.

  Afronding
  Wanneer je voldoende kracht en vertrouwen hebt om zelf verder te gaan, sluiten we de coaching af. Het komt weleens voor dat je terugvalt in oude gedragspatronen. Er kan de altijd een afspraak gepland worden om te bekijken wat er op dat moment nodig is.

  Investering

  Telefonische kennismaking gratis  
  Intakegesprek € 35,- 45 minuten
  Individuele sessie volwassenen € 55,- 60 á 90 minuten

  (Alle bovengenoemde bedragen zijn inclusief 21% btw)

  Let op!
  Afspraken kunnen tot 24 uur van te voren kosteloos worden geannuleerd. Bij niet tijdig afmelden, worden de kosten van de sessie in rekening gebracht.