• Creatieve Workshops

 • Op dit moment worden er 3 soorten creatieve workshops geboden:

  - De CreaDynamische workshops
  - De SoulPuls Collage workshops
  - Workshops op maat (zie aparte toelichting) 

  CreaDynamische workshop

  Tijdens een CreaDynamische workshop gaan we op ontdekkingstocht door jouw binnenwereld, een reis van bewustwording en zelfontdekking.   Dit doen we door het aanspreken van onze creativiteit, intuïtie en het onderbewuste. Door het creëren van dat wat in je leeft geef je beeld, kleur, vorm, woord en geluid aan dat wat zichtbaar wil worden vanuit het onderbewust. Dit is de plek waar alle informatie, boodschappen en antwoorden liggen opgeslagen. Creativiteit en intuïtie zorgen ervoor dat deze informatie en antwoorden toegankelijk worden voor ons bewustzijn. Kleur en vorm geven doen we door het gebruik van diverse creatieve middelen als verf, klei, krijt, wasco, ecoline, potloden en bijvoorbeeld houtskool en tijdschriften. Creativiteit gaat volgens Kimpuls over creëren, iets nieuws laten ontstaan, patronen durven doorbreken en leren out of the box 'te doen'. Het laten ontstaan en het creëren doen we tijdens de workshops door intuïtief te werken. Door te luisteren naar ons innerlijke weten en onze impulsen te volgen. Je kunt nu dan ook direct loslaten dat je werkstuk iets moet zijn, voorstellen of worden. Het is dan ook niet nodig om zeer artistiek of een kunstenaar te zijn.   

  Je werkt tijdens deze workshop aan een eigen thema, vraag of onderwerp. Natuurlijk ben je ook van harte welkom zonder 'aanleiding'. Creatief en intuïtief werken is juist ook krachtig vanuit het 'lege veld' oftewel het startpunt vanuit het niets. Elke workshop start met een korte meditatie en/of visualisatie om je aandacht naar binnen te keren. Juist omdat iedereen aan de slag gaat met een eigen stuk kiest Kimpuls voor kleine groepjes van ongeveer 4 deelnemers. Op deze wijze is er ruimte voor persoonlijke aandacht, veiligheid en ontspanning. In het proces zal je dan ook begeleid worden vanuit speelsheid met een knipoog, openheid en zullen er kernachtige vragen worden gesteld die je dichterbij jezelf brengen.   

  CreaDynamische workshop met thema

  Met regelmaat zullen er ook diverse CreaDynamische workshops worden georganiseerd waarbij op dezelfde wijze wordt gewerkt zoals hierboven beschreven maar dan gericht op een specifiek vaak 'universeel' thema. Als dit het geval is zal het thema in de agenda uitdrukkelijk worden benoemd. 

   

  SoulPuls Collage workshop

  De SoulPuls Collage workshop(s) zijn geïnspireerd op de officiële SoulCollage® methodiek ontwikkeld door grondlegster Seena B. Frost. In de workshops zoals Kimpuls ze aanbiedt, word er een combinatie gemaakt met een innerlijk kind werk, delenwerk/Ego-state, regressie en hypno-interventies. Tijdens deze workshops en het werken met deze methodiek kom je op een hele leuke, speelse wijze in contact met jouw intuïtie en innerlijke delen; door het gebruik en het combineren van voor jouw pakkende afbeeldingen. Met eenvoudige materialen als karton, tijdschriften/afbeeldingen en lijm maak je de meest mooie, inspirerende kaarten met een persoonlijke boodschap. Door het maken van meerdere kaarten maak je een eigen persoonlijke kaartenset. De kaarten tonen je liefdevol alle aspecten van je persoonlijkheid.

  Tijdens de workshop is er individueel en/of groepsgewijs (als het groepsproces dit toelaat) ruimte voor het 'lezen' van de kaarten. SoulPuls kan dus heel goed ondersteunen in diverse persoonlijke processen, inzicht geven in thema's en levensvragen en zelfs zorgen voor heling en acceptatie.  Al jouw kanten worden belicht. Het meest leuke aan de workshops is dat echt iedereen het kan. Tijdens de workshops zonder thema werk je met afbeeldingen die jouw aandacht trekken. De ervaring is inmiddels dat niet jij de afbeelding kiest maar de afbeelding jouw. Ook tijdens deze workshops wordt gewerkt in kleine groepjes van ongeveer 4 deelnemers zodat er voor iedereen persoonlijke aandacht en voldoende veiligheid is. 

  SoulPuls Collage workshop met thema

  Met regelmaat zullen er ook diverse SoulPuls Collage workshops worden georganiseerd waarbij op dezelfde wijze wordt gewerkt zoals hierboven beschreven maar dan gericht op een specifiek vaak 'universeel' thema. Als dit het geval is zal het thema in de agenda uitdrukkelijk worden benoemd. 

   

  Investering

  CreaDynamische Workshop

  € 20,- 2,5 uur 

  SoulPulse Collage Workshop

  € 25,- 2,5 uur 

  De workshops zijn inclusief btw, alle creatieve materialen, thee / koffie / sap en een versnapering. Inschrijven kunt u doen door het inschrijfformulier onder het kopje 'creatieve workshops' op de website in te vullen en te versturen. U ontvangt een bevestiging met daarbij instructies omtrent de betaling.

   

  Let op!
  Bij afmelding graag 48 uur van te voren. Wanneer je betaald hebt, behoud je het recht op terugbetaling of de mogelijkheid om een workshop de eerst komende periode in te halen. Bij afmeldingen na 48 uur vervallen deze mogelijkheden en worden de kosten voor de workshop in rekening gebracht.

 • De huidige workshops zijn voorbij en er komen binnenkort weer nieuwe workshops beschikbaar. Wil je graag op de hoogte gehouden worden, zodra er nieuwe workshops zijn? Laat dan hieronder jouw gegevens achter, dan krijgt je een bericht als er nieuwe workshops beschikbaar zijn.